Consultancy voor de ondernemer

Succesverhaal!

Erik: ‘Ik heb 20 man voor me werken, maar ben strategisch niet zo sterk.’

Deze MKB’er klopte bij me aan omdat hij op zoek was naar een strategisch zwaargewicht. Zijn bedrijf draaide namelijk wel op volle toeren, maar hij had last van groeipijnen. De medewerkers van het eerste uur werkten nog op dezelfde (handmatige) manier als in het begin. En zijn omme nabij honderd klanten hadden bijna elk hun eigen tariefstaffel. ‘U vraagt, wij draaien’ was de afgelopen jaren het motto, als er maar omzet gemaakt kan worden.
Maar nu is zijn bedrijf zo onoverzichtelijk geworden, dat Erik het zelf niet meer goed kan overzien. Hij wil doelen stellen voor de komende jaren waar hij naartoe kan werken. Ergens weet hij wel dat hij sommige diensten zal schrappen en van sommige klanten beter afscheid kan nemen, maar hij kan daar op eigen houtje geen keuze in maken.

In een traject van enkele maanden hebben we structuur en overzicht gebracht in zijn onderneming. Allereerst hebben we doelen gesteld voor de toekomst: hoe hard wil hij verder groeien? De conclusie was dat hij niet eens zozeer meer omzet wilde maken, maar dat vooral zijn winst omhoog moest. Daarna hebben we samen zijn klantportefeuille inzichtelijk gemaakt en bepaalt welke klanten het beste passen bij zijn bedrijf én zijn doelen.

Erik: ‘Dit geeft mij zoveel houvast. Ik weet nu welke bedrijven ik het beste kan benaderen. En voor het eerst heb ik ook een duidelijk verhaal over onze dienstverlening. Niet meer maatwerk voor iedereen, maar een gericht aanbod waarmee ik de concurrentie aftroef.’ Ook intern is er veel veranderd. ‘Dat handmatige hebben we eruit gewerkt. Joyce wees ons op een programma waarmee we onze urenregistratie en administratie konden automatiseren. Dat hebben we afgelopen voorjaar doorgevoerd en dat scheelt ons flink in de uren.’ Nu, na afloop van het traject met Joyce Kooijman, heeft hij weer overzicht over zijn bedrijf en zijn toekomstplannen. ‘Echt een aanrader, ik heb nu veel meer rust in mijn kop.’

Onze Partner voor consultancy: Joyce Kooijman Business Coaching

Anderen adviseren over hun strategie? Tja, dat is wel een dingetje. Toen ik nog in loondienst werkte, had ik steeds de neiging op de stoel van de directeur te gaan zitten. Om mee te denken op het hoogste bedrijfsniveau. De ene keer leverde deze strategische oerdrift me een lunch op met de CEO van VGZ, de andere keer werd mijn bemoeienis minder gewaardeerd en kostte het me mijn baan. Het is mijn talent een bedrijf snel te doorgronden en daar slimme dingen over te zeggen. Dat zit nou eenmaal in me.

Alfa-Bèta-Generalist
Maar ik ben meer dan een strateeg. Ik ben ook ICT-er met een financiële achtergrond, lekker bèta dus. En om het nog lastiger te maken een stempel op me te drukken ben ik ook kei-alfa (en met kei-Brabantse roots, maar dat terzijde).Het ondernemerschap begon voor mij in 2014 toen ik mijn eerste boek schreef en besloot dat zelf uit te geven. Zwanger van de tweede werd een bestseller en de uitgeverij groeide uit tot serieuze proporties. Ik verkocht dit bedrijf in 2017 om me volledig op business coaching te kunnen richten.

“Laagdrempelig, brede kennis van ondernemerschap, écht en met de beide voeten op de grond zijn een paar kwaliteiten van Joyce. Ze staat achter, naast en voor je.”

Inmiddels heb ik meer dan 80 bedrijven, zowel zzp als mkb, naar volle tevredenheid 1-op-1 gecoacht. Uit mijn unieke combinatie van generalist, alfa en bèta blijken namelijk sterke strategieën en marketingplannen te komen. Ik ga van groot naar klein, van hoog over naar superconcreet, van doelgroepbepaling naar blogtitels bedenken. Lekker man. Oh ja, naast kei-Brabants-gerootst ben ik moeder van twee (duh, zie boektitel), getrouwd met meneer Kooijman en voorzitter van de fanclub van Bossche bollen. Maar dat wederom terzijde.

Heb je vraagstukken, een consultancy project of een strategisch dilemma, neem contact op om dit met ons te bespreken!
Neem contact op